Koor

Het koor

Vocaal Ensemble Duodektet bestaat uit zestien zangers die elkaar kennen uit de rijke Amsterdamse korenwereld en vanaf 1996 bij elkaar zijn gekomen om met gelijkgestemde zielen goede muziek te maken.

Vocaal Ensemble Duodektet in Exeter Cathedral

Foto credit: Annelies Buurman, kathedraal Exeter (evensong 2017)

Met hun bescheiden omvang zingt het ensemble intieme koorwerken in kleine en soms onverwachte locaties, maar met hun muzikale passie en vocale kwaliteit bestormt Duodektet ook de akoestiek van grote kathedralen met virtuoze veelstemmige werken. Het repertoire is daarom veelomvattend, van vroege Renaissance tot hedendaagse muziek. Typerend voor deze breedte is dat Duodektet op het prestigieuze Florilège Vocal de Tours zowel de Prix Special Renaissance ontving als de tweede prijs in de categorie libre.

Van december 2009 tot mei 2024 stond het ensemble onder leiding van dr. Christiaan Winter. Als cantor-organist van de Oude Kerk in Amsterdam (1996-2018) heeft hij Duodektet onder andere laten excelleren in werken van zijn voorganger Jan Pieterszoon Sweelinck.

Naast concerten in Amsterdam en daarbuiten gaat Duodektet samen met vocaal ensemble Tout Venant uit Haarlem om het jaar op tournee naar Engeland waar zij zingen in kathedralen (Peterborough, St.Albans, Ely, Exeter, Wells) en concerten geven in stately homes als Burghley House en de Music Room in Chantry Court.

Duodektet werkt regelmatig samen met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest. We repeteren tweewekelijks op vrijdagavond in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG Oosterpark Amsterdam).

SOPRANEN 
Rabiaâ Benlahbib
Bridget Kievits
Madeleine Kwakkernaat
Hanneke van Vliet

ALTEN
Thea Brüggen
Eveline Karssen
Tessa Rietveld

Dominique Slegers

TENOREN
Godfried Jansen
Oscar Josso
Arjan van Sandick 

BASSEN
Sebastiaan Bakker
Theo Proeskie
Berend de Vries

Copyright © 2019  Duodektet – All rights reserved
Website by: Berend de Vries, KvK 67754740

Copyright © 2019  Duodektet – All rights reserved

Copyright © 2019  Duodektet – All rights reserved

Copyright © 2019  Duodektet – All rights reserved

Contact: info@duodektet.nl

Contact: info@duodektet.nl

Contact: info@duodektet.nl