Duodektet

Vocaal Ensemble Duodektet bestaat uit zestien zangers die elkaar kennen uit de rijke Amsterdamse korenwereld, en vanaf 1996 bij elkaar zijn gekomen om met gelijkgestemde zielen goede muziek te maken. Met hun bescheiden omvang zingt het ensemble intieme koorwerken in kleine en soms onverwachte locaties, maar met hun muzikale passie en vocale kwaliteit bestormt Duodektet ook de akoestiek van grote kathedralen met virtuoze veelstemmige werken. Het repertoire is daarom veelomvattend, van vroege Renaissance tot hedendaagse muziek. Typerend voor deze breedte is dat Duodektet op het prestigieuze Florilège Vocal de Tours zowel de Prix Special Renaissance ontving als de tweede prijs in de categorie libre.

Sinds 2010 staat het ensemble onder leiding van Christiaan Winter. Als cantor-organist van de Oude Kerk in Amsterdam heeft hij Duodektet onder andere laten excelleren in werken van zijn voorganger Jan Pieterszoon Sweelinck.

Naast concerten in Amsterdam en daarbuiten gaat Duodektet samen met vocaal ensemble Tout Venant uit Haarlem om het jaar op tournee naar Engeland waar zij zingen in kathedralen (Peterborough, St.Albans, Ely, Exeter) en concerten geven in stately homes als Burghley House en de Music Room in Chantry Court. In oktober 2019 gaan beide ensembles wederom naar Engeland om te zingen in de kathedraal van Wells.
Regelmatig werkt het Duodektet samen met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Het Duodektet repeteert tweewekelijks op vrijdagavond in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG Oosterpark Amsterdam).

,
Sopranen
Alten
Tenoren
Bassen
Bridget Kievits, Hanneke van Vliet, Madeleine Kwakkernaat, Rabiaâ Benlahbib
Tessa Rietveld, Thea Brüggen, Dominique Slegers, Loes Aartsen
Godfried Jansen, Roel Bons, Oscar Josso, Arjen van Sandick
Berend de Vries, Theo Proeskie, Jeroen Klemann, Sebastian Bakker

Duodektet klaar voor de UK In de kerkbanken