Duodektet

Vocaal Ensemble Duodektet bestaat uit zestien zangers die elkaar kennen uit de rijke Amsterdamse korenwereld, en vanaf 1996 bij elkaar zijn gekomen om met gelijkgestemde zielen goede muziek te maken. Met hun bescheiden omvang zingt het ensemble intieme koorwerken in kleine en soms onverwachte locaties, maar met hun muzikale passie en vocale kwaliteit bestormt Duodektet ook de akoestiek van grote kathedralen met virtuoze veelstemmige werken. Het repertoire is daarom veelomvattend, van vroege Renaissance tot hedendaagse muziek. Typerend voor deze breedte is dat Duodektet op het prestigieuze Florilège Vocal de Tours zowel de Prix Special Renaissance ontving als de tweede prijs in de categorie libre.

Sinds 2010 staat het ensemble onder leiding van Christiaan Winter. Als cantor-organist van de Oude Kerk in Amsterdam heeft hij Duodektet onder andere laten excelleren in werken van zijn voorganger Jan Pieterszoon Sweelinck.

Naast haar eigen reguliere concerten in Amsterdam wordt het Duodektet ook gevraagd voor andere activiteiten. Zo heeft het Duodektet al een aantal malen, samen met musici van het NedPho, de muziekale verzorging van de 4 mei herdinking op zich genomen in de Hofkerk, en gaat het duodektet in 2018 alweer voor de derde keer meewerken aan de populaire Waterland-kerkenland fietsroutes.
Samen met vocaal ensemble Tout Venant uit Haarlem is het Duodeltet drie keer op tournee naar Engeland gegaan waar we gezongen hebben in kathedralen (Peterborough, St.Albans, Ely, Exeter) maar ook eigen concerten gaven in ‘stately homes’ als Burghley House en de Music Room in Chantry Court.

   

Sopranen
Alten
Tenoren
Bassen
Bridget Kievits, Hanneke van Vliet, Madeleine Kwakkernaat, Liesbeth Kwikkel*
Tessa Rietveld, Thea Brüggen, Dominique Slegers, Loes Aartsen
Godfried Jansen, Roel Bons, Oscar Josso, Arjen van Sandick
Berend de Vries, Theo Proeskie, Jeroen Klemann
*:(nog)niet op de foto.